Popis
Mladé řapíky jsou vhodné pro přípravu čerstvých listových salátů i pro tepelné zpracování, výborné do asijských polévek.
Pro sklizeň baby mladých lahůdkových listů na čerstvé saláty jej lze vysévat hustěji.
Pak choy je dobrým zdrojem minerálů, zejména vápníku, manganu a hořčíku. Díky tomu ovlivňuje procesy správného srážení krve, čistí tělo od toxinů a posiluje koncentraci. Zajímavostí je, že v zelí pak choy najdete deset exogenních aminokyselin, tedy těch, které si tělo neumí samo vyrobit, a proto je musíme poskytovat potravou. Pak choy zelí má také malé množství omega-3 mastných kyselin.
TIP: Listy a stonek pak choy obsahují dvě velmi odlišné textury se dvěma různými dobami vaření. Tenké listy v horní části rostliny se rychle vaří a obvykle mají podobnou strukturu jako špenát. Stonek je silnější, pevnější a křupavější, proto se vaří déle. Dobrým způsobem, jak zabránit převaření pak choy, je oddělit listy od stonků a nejprve pak uvařit stonky. Listy potřebují jen několik sekund, aby se uvařily. Můžete si vybrat smažení, blanšírování nebo vaření pak choy v páře. Všechny tyto metody zachovávají osvěžující chuť rostliny.
Pak choy je v asijské kuchyni mimořádně oblíbený a lze jej připravit na mnoho různých způsobů. V asijských jídlech najdete pak choy přidávané do polévek, vařené s mořskými plody a masitými pokrmy a rolované v jarních závitcích. Bok choy se také skvěle hodí k zelenině a hodí se do salátů.
PAK-CHOY – kolekce CHUŤ ASIE – řapíky jsou vhodné pro přípravu čerstvých listových salátů i pro tepelné zpracování, výborné do asijských polévek.
Vegetační doba 50 dní, pro produkci Baby listů 30 dní na jaře a na podzim, a 40-50 dní v zimě.
Čínské zelí / Brassica chinensis (L.) Jusl.
Hmotnost | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.